NECMETTİN NURSAÇAN'IN HAYATI KİTAP OLDU

NECMETTİN NURSAÇAN

Nevşehir Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yavuzer, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Eski Kayseri Müftüsü Necmettin Nursaçan 'nın hayatını ve hatıralarını kaleme aldığı kitabını Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde tanıttı.

Necmettin Nursaçan'ın hayatının, eserlerinin, kendi dilinden ve başkalarının dilinden hatıralarının yer aldığı kitabını yayınlayan Yavuzer, Nursaçan Hoca, sadece ülke genelinde değil, ülke dışında da ün yapmış bir insandır. Hakkında birçok şiir ve yazı kaleme alınmıştır. Herkesin verdiği vaazlar ve vaizler var, ancak Nursaçan Hoca'nın vaazları toplumumuzda ayrı bir yere sahip. Kitabımız beş bölümden oluşuyor. İlk bölüm Nursaçan Hoca'nın doğumu ve eserleri, ikinci bölüm kendi dilinden hatıraları, üçüncü bölüm başkalarının dilinden hatıraları, dördüncü bölüm mülakatları, beşinci bölümde de Nursaçan Hoca'nın özellikleri yer alıyor. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından basılan kitap, şimdi de tüm Kayseri'de satışa sunuldu.” dedi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise Sayın Yavuzer anlamlı bir esere imza atmış. Necmettin Nursaçan Hocamız da din adamı olarak toplumumuzda doğruyu ve uzlaşmayı sağladı. Hocamız, Kayseri'ye ve Diyanet İşleri'ne çok faydası olan bir insan. Gece gündüz yanımızda oldu. Değerli Hocama Kayserililer adına şükran duyduğumu belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.



Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi